Har du självinsikt nog att bli den bästa ledaren du kan bli?

tac bildbank mq 041 1024x576 - Har du självinsikt nog att bli den bästa ledaren du kan bli?

Så här efter friidrotts-VM är det lätt att förundras över alla fantastiska prestationer. Det vi kanske inte lika ofta tänker på är vad krävs det för att bli bäst på något, eller åtminstone riktigt bra och vara en av dem som tävlar om topplaceringarna?

Träning, träning och åter träning – det känner vi igen, eller hur? Den svenska psykologen och forskaren Anders Ericson kom fram till att det i genomsnitt krävdes minst 10 års träning för att komma till elitnivå inom till exempel sport, musicerande och schack. Malcom Gladwell gjorde det allmänt känt när han omvandlade de 10 åren till 10 000 timmars träning i sin populärvetenskapliga bok Outliers.

Så med tillräckligt mycket träning, 10 000 timmar, borde vi alla kunna bli bäst på vad som helst, inte sant?

Myten om 10 000 timmars träning

2014 publicerades en meta-analys inom området, där andra faktorer också vägdes in, till exempel gener, hur bra utrustning som finns tillgängligt, tränarens förmåga etc.  Slutsatserna från analysen är att träning kan förklara viss variation i prestation, men inte tillräckligt mycket för att påstå att 10 000 timmars träning är det som krävs för att bli bäst. Träning står för 18-26% av variationen i prestation, lite olika beroende på område. Påståendet om 10 000 timmars är alltså inte sant.

Så ok, vad är viktigt då? Träning är förstås också viktigt, men det räcker inte. Många andra faktorer samspelar för att du ska utvecklas till toppen. Du måste veta hur du ska lägga upp din träning, vad det är som du ska träna på. Och du behöver talang. Så en bra start är att börja med att förstå vad du är och kan bli riktigt bra på.

Hitta din talang som ledare

De flesta som läser det här är inte schack-snillen, aspirerande världsmästare i löpning eller världskända musiker. Du är mer troligt VD, chef, inom HR eller är intresserad av ledarskap. Det fina med ledarskap är att det är lite som 10-kamp, mångfacetterat. Det finns många kompetenser, förmågor och beteenden inom ledarskap. Dessutom ser ledarskap lite olika ut i olika miljöer och kulturer.

Du som ledare bör därför börja med att förstå vilken din talang är inom ledarskap? Vilket är ditt potentiella bästa sätt att leda på?

Är du osäker på svaret tror jag att det är klokt att börja med att öka din självsinsikt. Inventera dina förmågor och förstå vilka dina styrkor är. Förstå vad du redan har inom dig som du kan bygga din framgång på. Från den punkten är det lättare att förstå vilken som är den rätta miljön för din förmåga och hur du kan träna för att bli riktigt vass. Och utvecklas till den bästa ledaren du kan bli!

//Frank Ekelund, Takeachange

Copyright - Take a Change