Samarbete med Locker Room Talk ska förändra unga killars attityd

”Vi ser idag att många unga killar väljer att sluta idrotta i en tidig ålder till följd av den tuffa jargong som finns inom idrotten och inte minst i omklädningsrummet. Allting börjar med snacket, kulturen och påhittade regler som formar unga killar. Påhittade regler som följer med ut i samhället och skapar skeva värderingar”, berättar Oscar Gullers Ahlin, projektsamordnare för Coach Journey på Locker Room Talk.

På bara några år har Locker Room Talk gått från att starta som ett UF-företag, av två unga killar som med sina erfarenheter av fördomar och en kvinnoförnedrande syn inom svensk idrott velat förändra normer och synen på manlighet, till att bli en etablerad organisation som gör långsiktig skillnad. Organisationen arbetar genom att träffa unga killar mellan 10-14 år i deras omklädningsrum, i anslutning till träningar, och utbilda dem i jämställdhet och schyssta attityder. Målet är att stoppa skitsnack och skapa en ny manlighet. Oscar Gullers Ahlin berättar vidare:

”Vi vill förändra genom att möta killarna i deras vardagliga miljö och tillsammans skapa schysstare attityder och en öppenhet för att killar kan vara på olika sätt. Målet har alltid varit tydligt: En jämställd och trygg värld där varje barn och ungdom känner frihet att vara sig själv”

Locker Room Talk tillsammans med Malmö Stad & Nationella Arvsfonden som medfinansiärer driver nu projektet ”Coach Journey”, en digital ledarutbildning i emotionell intelligens för ledare i form av lärare på grundskolor och tränare i idrottsföreningar. Med ambitionen att ledarna genom utbildningen ska växa i sitt ledarskap, som förebilder och få konkreta verktyg för att kunna agera vid oschyssta beteenden mellan ungdomar.

Vi på Take A Change är stolta över att berätta att Frank Ekelund, Partner på Take A Change, under året kommer bidra till skapandet av ”Coach Journey” som expert inom emotionell intelligens (EQ) och ledarskap.

”Det här uppdraget är ett personligt engagemang för mig. Jag är fotbollstränare för killar i 11-årsåldern och jag vet hur viktigt det är att de redan i tidig ålder får lära sig hur man kommunicerar schysst mot varandra och visar acceptans och respekt för varandra, både på planen och vid sidan om. Som ledare har man både ansvar och möjlighet att skapa en sund kultur och jag vill därför bidra till att skapa den här digitala utbildningen för att hjälpa fler ledare att lyckas med det”, säger Frank.

Läs mer om Locker Room Talk här.

Har du frågor om hur Take A Change arbetar med EQ? Kontakta oss gärna:

Frank Ekelund, frank.ekelund@takeachange.se

Agneta Åkerhielm, agneta.akerhielm@takeachange.se

Copyright - Take a Change